• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Богдан Кирилов:”Зелените коридори” вероятно ще продължат, имаме достатъчно ваксини
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Зелените коридори” за ваксиниране вероятно  ще продължат да работят, това обяви пред журналисти директорът на Изпълнителна агенция по лекарствата Богдан Кирилов. Днес ще се проведе среща на Ваксинационния щаб, на която ще бъде взето окончателно решение.В страната има достатъчно количество ваксини, подчерта той.

  Близо 274 000 дози от ваксината на “Пфайзер/Бинтек” пристигнаха днес в България. Те бяха приети в логистичния център, откъдето ще бъдат разпределени до всички РЗИ-та в страната. През тази седмица се очакват доставки от четирите ваксини, разрешени за употреба в ЕС. На 12 май се очакват 12 000 дози от “Янсен”, на 13 май 36 000 от “Модерна” и 46 500 от “Астра Зенека”, съобщи Кирилов.

  Богдан Кирилов посочи, че от началото на месеца досега са се ваксинирали около 125 хиляди души, голяма част от тях са били ваксинирани в “зелените коридор”.Ваксината на “Янсен” към момента няма да бъде използвана в “зелените коридори”, тъй като ще бъде пренасочена за работещите в туризма.

  От днес стартира и ваксинирането на лицата, които са записани в електронния портал. При записване може да се посочва и предпочитана ваксина.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg