• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  „Зелените коридори“ ще работят ежедневно, стартира пета фаза на ваксиницията
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Ще правим ваксиниране в затвори, в бежански центрове, на по-трудно достъпни групи, съобщи доц. Ангел Кунчев

  Получихме всички видове ваксини, вече има ваксини по всички канали. Зелените коридори ще работят ежедневно при наличие на необходимите количества. Това съобщи доц. Ангел Кунчев на брифинг след заседание на ваксинационния щаб.

  „След 20 май ще има промяна и ваксината на „Пфайзер“ ще може да се съхранява 4 седмици, а не както сега до 7 дни“, обясни той.

  Страната ни е готова да стартира 5 фаза от ваксинирането. Ще правим ваксиниране в затвори, в бежански центрове, на по-трудно достъпни групи.

  За районите, където има отдалечени практики и личния лекар трябва да пътува 60 километра, ще се опитаме да съдействаме с доставката на ваксини. Но масово навсякъде да се разнасят ваксините до общопрактикуващите лекари не мисля, че ще е възможно, поясни Кунчев.

  В понеделник, сряда и четвъртък тази седмица в страната ни пристигат пратки от трите вида ваксини. „При тези доставки могат да работят вече всички канали за имунизация“, заяви още доц. Кунчев.

  „Притеснява ме какъв ще е резултатът от Великденските празници, тъй като броят на хоспитализираните започва да се увеличава“, посочи той.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg