• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Румяна Бъчварова: Няма сигнали за пострадали българи в Израел
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Напрежението в страната не стихва

  Засега в българското посолство в Израел не са постъпвали сигнали за пострадали българи, съобщи за БТВ посланикът ни в Тел Авив Румяна Бъчварова.

  „Посолството работи и през нощта. Има отворени телефони. Всеки, който иска да се свърже с нас, може да го направи“, уточни българският посланик и добави, че напрежението в страната продължава да се покачва и няма признаци да бъде овладяно скоро.

  „Тук всяко семейство, всеки дом има скривалище – помещение, в което може да се скрие. През тази нощ имаше информация, че доста хора са ги използвали. Проблемът остава през деня, защото придвижването през улиците също крие потенциален риск, никой не знае кога може да бъде следващият обстрел. Заедно с „Железния купол“ – системата, която унищожава изстреляните ракети, и на практика повсеместното разположение на такива скривалища, мисля, че гражданите са защитени“, посочи Бъчварова.

  Според местни медии ситуацията в Израел никога не е била толкова тежка, като през изминалата нощ отново е имало въздушни удари от „Хамас“.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg