• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Изложба “Обновление” открива Тереза Зиковска на 18 май
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Експозицията символично дава старт на летният творчески сезон в Арт галерия “Тереза Зиковска” в центъра на Варна

  Нова авторска изложба на Тереза Зиковска – “Обновление” ще бъде открита на 18 май в Арт галерия “Тереза Зиковска” на ул. Воден 25. С нея символично ще бъде открит летният творчески сезон на галерията в центъра на Варна. В първия ден на изложбата тя може да бъде посетена между 16:00 и 20:00 часа, а официалното откриване ще е в 18:00 ч.

  “Експозицията е отражение на времето, което преминахме в рамките на една година от “Обезлюдената природа” до днешния ден, промените, които претърпяхме и които ни преобразиха.

  Откриваме в прекрасния месец май, в който природата се претворява и в нас възкръсват чувствата на надеждата и вярата за един по-добър свят”, отбелязват от галерията.

  Творбите на Тереза Зиковска са провокирани от пробуждащата се природа, разцъфването на цветята, светлината, която с нова сила облива живота ни.

  Експозицията включва абстрактни платна с поглед отвъд, изхождайки от природната нежност, лекота и феерия на цветове.

  Повече от всякога художничката се съсредотoчава върху оптимистични и жизнерадостни теми, с желанието да се продиктува и създаде усещане за едно по-добро време за всички ни.

  Вечният цикъл на промяна води към все по-голямо разширяване, извисяване и стремеж на човешкия дух към необятния свят на креативността.

  Трансформацията на смъртта към живота и силното усещане за крайност, събуждат във вечно съществуващата душа порив за обновление. И именно живописта съхранява в себе си промяната и живота, и дава нови сили на авторката за предаване на въодушевлението от изкуството и красотата.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg