• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Затвор и глоба за 21-годишен, откраднал пари от работното си място
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Той няма да има право да заема длъжност, свързана с материална отговорност, за период от 5 години

  По обвинителен акт на Районна прокуратура – Разград осъдиха на 3 години „лишаване от свобода“ и глоба в размер на 2000 лева мъж, присвоил голяма сума от работното си място, съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

  21-годишният К.Д. няма да има право да заема длъжност, свързана с материална отговорност, за период от 5 години.

  Мъжът е бил предаден на съд от Районна прокуратура – Разград за това, че в условията на опасен рецидив, в качеството си на длъжностно лице, обслужващо бензиностанция и газстанция, присвоил чужди пари в размер на 11 579,13 лева – престъпление по чл. 202, ал. 2, т. 2 във връзка с чл. 201 от НК. Освен това бил привлечен към наказателна отговорност за държане на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително.

  К.Д. е признал всички факти и обстоятелства в обвинителния акт и заявил, че желае делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие с цел получаване на наказание, намалено с една трета.

  На 25 май 2020 г. К.Д. се явил на работното си място – бензиностанция и газстанция в Разград, за нощна смяна. Той имал достъп до оборотите на търговския обект и отговарял за оперирането и съхранението на парите, тъй като през нощта смените се давали само от един човек.

  Подсъдимият изпитвал финансови затруднения, дължал пари и не можел да ги върне в срок и решил да си осигури средства, като вземе парите от касата на работното си място. Около 2 часа след полунощ К.Д. отворил малък сейф, в който се съхранявали оборотните пари, извадил ги оттам и ги скрил в себе си. На сутринта издал смяната на колега и напуснал обекта без намерение да се връща.

  В следващите дни мъжът се разпореждал с присвоената сума – върнал заеми към познати, купил автомобил, мобилен телефон, преносим компютър, наркотични вещества и алкохол. След това се укрил в гориста местност край Разград, като планирал да остане там за известно време.

  На 6 юни 2020 г. К.Д. бил задържан от органите на реда. Намерени били всички закупени вещи, 3,43 грама марихуана, 0,61 грама хашиш и сумата от 875 лева.

  Присъдата на Разградския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

   

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg