• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Вижте победителите в националното състезание за ученици „Горски многобой“
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Отборът на Националната професионална гимназия по горско стопанство „Христо Ботев“-Велинград е големия победител в тазгодишното издание на състезанието „Горски многобой“, което се проведе от 10 до 12 май на територията на ДЛС-Балчик.  Сребърните медали заслужено отидоха при учениците от НПГГД-Тетевен, а бронзовите при възпитаниците на ППГ-Берковица. Девет отбора, от професионални гимназии по горско стопанство от цялата страна, мериха сили в шест отделни дисциплини, като учениците показаха, че се справят еднакво добре при залесяването, разпознаването на дървесните видове и животни, риболова, стрелбата с пневматична пушка и други дейности в горите. Освен медали състезателите спечелиха много награди от спонсорите на проявата, а 19-годишната Мария Златкова от Берковица, която беше единствената жена в тазгодишното издание на многобоя, получи и още един бонус от директора на ДЛС-Балчик инж. Калинка Тодорова. Ученичката, която грабна всички с уменията и чара си, ще се радва на едноседмична почивка за двама в Балчик.

  Всеки един етап от състезанието бе оценяван от комисия с представители на ЛТУ, СИДП, ДЛС-Балчик, ИАГ, РДГ-Варна, ЛРД и лицензирани изпитващи. Учениците от всички отбори показаха завидни знания и умения, което им дава шанс още тази есен да станат студенти в Лестотехническия университет в София.

  Домакин на Националното състезание „Горски многобой“ бе Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ във Варна. Учителите от гимназията за първи път организират подобна надпревара на своя територия, но се справиха отлично на всеки един от етапите. В подготовката на проявата, състезателното трасе и всички пунктове по него безценна бе помощта на целия екип на ДЛС-Балчик и ръководството на СИДП.

  Пълното класиране може да видите тук.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg