• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  50 лева добавка за пенсионерите – поне до края на мандата на служебното правителство
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Ако не заработи бизнесът, пари няма да има за нищо, заяви министърът на финансите Асен Василев

  Положението, в което се намираме е тежко, свързано с кризата, предизвикана от COVID-вируса. Обществото очаква от страна на служебното правителство информация за това до колко и дали ще продължи социално-икономическите мерки. Тяхната финансова обезпеченост беше гарантирана, за някои от мерките, до края на месец май, за други до края на месец юни.

  С тези думи започна изявлението пред медиите днес на служебния министър на труда и социалната политика Гълъб Донев.

  На днешното си заседание членовете на кабинета са обсъдили възможността за продължаване на социално-икономическите мерки – 60/40, по които се предоставят средства за работните заплати, мярката 80/20, която е преди всичко свързана с туристическия и ресторантьорски сектор и мерките, които са за родители, чиито деца не ходят на училище или детски градини, както и мерките, които са свързани с пенсионерите – по 50 лв. за всички пенсионери.

  С министъра на финансите бяхме в много колегиален, задълбочен разговор с анализ на финансовото състояние на бюджета, подчерта Донев на съвместния си брифинг с Асен Василев.

  По думите на Донев, изключително тежко е финансовото състояние, което заварват. С Василев се договорихме, че 50 лева за пенсионерите ще продължат поне до края на мандата на служебното правителство, съобщи социалният министър, предаде БГНЕС.

  От своя страна служебният финансов министър помоли за време и търпение, за да се запознаят с възможностите на хазната относно подпомагането на бизнеса.

  Ще ви помоля да ни дадете 7-10 дни, за да проработим сценариите как ще подкрепим икономиката. Защото истината е, че ако не заработи бизнесът, пари няма да има за нищо, заяви Асен Василев.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg