• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Честити 101 години Икономически университет – Варна (снимки и видео)
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка:Varnautre.bg

  Икономически университет – Варна тържествено  отбеляза  101-вата годишнина от основаването си на 14 май 2021 г. Официалното тържество се състоя в двора на академичната сграда.Водещ на тържествената церемония беше зам.-ректорът по учебната дейност и акредитацията доц. д-р Силвия Благоева.  На събитието присъстваха официални гости, бивши ректори на висшето училище, студенти, родители и приятели на университета. На тържествената церемония бяха връчени отличията „Студент на годината“ и „Докторант на годината“. “Студент на годината“ в ОКС „бакалавър“ е Симеон Симеонов – 3 курс, специалност „Информатика и компютърни науки“; в ОКС „професионален бакалавър“ – Димитър Димитров, 3 курс, специалност „Мениджмънт на хотели и ресторанти“, а в ОКС „магистър“ – Михаела Тодорова, специалност „Бизнес консултиране“. „Докторант на година“ е Анна Христова.

  Наградени бяха и  отличниците от Випуск’2020 г. в ОКС “бакалавър”, “професионален бакалавър” и “магистър”.

  В обръщението си към гостите ректорът на ИУ-Варна проф. д-р Евгени Станимиров постави акцент върху това,че добрите стари времена на мислене и действие на „забавен каданс“ са в миналото.

  “Светът като цяло и икономиката в частност работят в стил „блокчейн“ – всичко е свързано.Част от адаптацията на всички нас трябва да включва развиване на дигитална креативност и множествена интелигентност”, каза проф. Станимиров.

  Ректорът посочи, че част от адаптацията на всички нас трябва да включва развиване на дигитална креативност и множествена интелигентност.

  “Животът възнаграждава щедро само отличните, а пазарът – безкомпромисните професионалисти”, изтъкна той. “Работим в тази посока, но никога няма да чуете победоносното „Успяхме!“ Нищо не е по-опасно от успеха, защото често води до самодоволство и арогантност.
  Да си убеден, че си успешен граничи с нахалството и безумието на онзи зидар, който в една ръка държи мистрия, в другата – кофа с хоросан, изправен пред купчина камъни със самочувствието, че ще успее да пресъздаде статуята на Давид на Микеланджело”, посочи още проф. Станимиров.

  След церемонията при строго спазване на противоепидемичните правила в аулата ще се излъчи документалният филм “100 години Икономически университет – Варна с академични традиции в бъдещето”

  На празника на висшето училище е посветена и Националната студентска олимпиада по математика‘2021 (НСОМ). Тя е най-мащабното математическо състезание за студенти в България. Провежда се със съдействието на Министерството на образованието и науката и спонсорството на Фондация “Еврика”.

   

   

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg