• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Ваксинираните без маски на закрито в САЩ
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  САЩ премахват изискването за поставяне на предпазни маски на закрито за напълно ваксинираните си граждани. „Всеки, който е напълно ваксиниран, може да участва в дейности на закрито и на открито без да носи маска или да спазва физическо дистанциране“, заяви директорът на Американските центрове за контрол и профилактика на заболяванията /CDC/ Рошел Валенски.

  Решението е следствие на натрупване на данни, показващи изключително високата ефективност на ваксините, не само за предотвратяване на заразяване или пренасяне на заразата.

  В редките случаи, когато някой, който е напълно ваксиниран, се зарази, е много малко вероятно да предаде вируса на други хора, сочат резултати от изследванията.

  Според уебсайта на CDC, обаче, маските все още могат да се изискват в самолети, автобуси, влакове, както и на летища и гари.

  Напълно ваксинираните международни пътници, пристигащи в Съединените щати, все още трябва да бъдат тествани в рамките на три дни след пристигането си в страната или да покажат документация за възстановяване от коронавируса през последните три месеца.

  Президентът Джо Байдън нарече велик ден за Америка решението за отпадането на ограниченията. Той и вицепрезидентът Камала Харис също се появиха без маски в розовата градина на Белия дом.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg