• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Изпитват лекарство срещу COVID-19 на Pfizer
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Веществото, върху което компанията работи, досега е доказано, че убива вируса и е много безопасно

  Експерименталното перорално лекарство на Pfizer за лечение на COVID-19 може да бъде на разположение скоро, заяви изпълнителният директор на компанията Алберт Бурла пред Делфийския икономически форум VI в Атина, съобщи в. „Катимерини”, цитиран от БНР.

  „Трябва да бъдем предпазливи до края на клиничните изпитвания, но доказателствата до момента са обнадеждаващи“, каза той.

  Бурла обясни, че веществото, върху което компанията работи, досега е доказано, че убива вируса и е много безопасно. Той добави обаче, че всички заключения за безопасност относно веществото ще бъдат налични след лятото.

  Що се отнася до ваксината срещу COVID-19, разработена с немския производител на лекарства BioNTech, той каза, че вярва, че ще е необходима трета доза в рамките на 8 до 12 месеца след втората доза.

  Предлагането на имунитет от ваксината Pfizer / BioNTech е най-малко шест месеца, добави той, отбелязвайки, че трябва да се дава повторна доза всяка година. Той също така каза, че досега ваксината е била в състояние да лекува всички възникващи мутации.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg