• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Сачева: Всички социални мерки са обезпечени до края на юни
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  По нейните думи близо 1 млн. българи са се възползвали от социалните мерки

  “Смятам, че ГЕРБ ще има предимство и на следващите избори. Винаги сме хвърляли мостове независимо от целия зид на омразата и заклинанията срещу нас. Другите партии трябва да преодолеят политическия си егоизъм и да работят за хората”. Това заяви Деница Сачева от ГЕРБ в “Офанзива с Любо Огнянов” по Нова телевизия.

  “Действали сме по най-добрия начин по отношение на мерките в кризата. Над 30 000 фирми получиха подкрепа на държавата, запазиха се 300 000 работни места, почти един 1 млн. българи са се възползвали от мерките. Гарантирахме касовите плащания до края на месец юни”, обясни тя.

  По нейните думи всички социални мерки са обезпечени до края на юни, а 6,8 % е безработицата за май, от 201 000 безработните са спаднали на 195 500.

  “Трябва да получим извинение за упреците на нашите мерки, защото ще бъдат продължен”, смята Сачева.

  Според нея актуализация на бюджета при тези мерки не е необходима, те са обезпечени.

  “Разпуснатият парламент беше най-безполезния в най-новата ни история, със сигурност един от най-безсмислените. Занимаваше се с политическа корупция. Приеха Изборния кодекс, обслужваха интересите на тези, които искаха да подобрят своите резултати на следващите избори”, коментира бившият социален министър.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg