• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Биков: Откъде Радев намери Спецов и учредителката на партията на Божков
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit


  „Аз съм редови член на ГЕРБ и бях ангажиран основно с работата на парламентарната група на ГЕРБ в НС. Не смятам, че единственото, с което се занимавам е остро да нападам. Основно участвам в политическия дебат. Не мисля, че сме казали нещо извън реда на нещата по отношение на служебното правителство“. Това заяви пред БНР Тома Биков от ГЕРБ.

  „Ако вие очаквате да стоим и мълчим, докато г-н Радев свещенодейства, грешите. Нормално е да се сменят ръководители на екипи, но по отношение на НАП, това е абсолютно погрешно. Ние очакваме във вашия ефир да се включи финансовият министър и да обясни откъде е намерен този човек. Ние имаме информация, че през последните години е живял в Дубай. В случая няма конкурс“, заяви политикът по отношение на новия шеф на НАП Румен Спецов.

  „ По същия начин стоят и въпросите в МВР – кой е завел този човек в МВР – учредител в партията на Божков“, попита още Биков.

  Той подчерта, че през последните 10 години за решенията в България се носеше отговорност от премиера.

  „Той се явяваше на избори, печелеше ги и взимаше решения. Сега решенията се взимат от места, които не са се явявали на избори. Призовавам да попитате президента откъде са се появили тези хора. Това е лично отмъщение. Това ли е най-важната работа на вътрешния министър, че това да е първата му работа? Не мисля, че министрите в това правителство носят каквато и да е отговорност. Цялата е на президента“, категоричен е Тома Биков.

  Той разказа своята гледна точка по казуса „Илчовски“, разгледан в комисията на Мая Манолова.

  „Зз бях член на комисията и в първото заседание Илчовски се появи. По-късно това се оказа търговски спор. Аз съм убеден в това. Преглеждал съм документите, които са финансови. Да вземем да вкараме премиера в затвора, защото играе карти“, възмути се той.

  „Васил Божков е фигура, която функционира от 90-та година насам. Този човек беше се превърнал в недосегаем и единствено третото правителство на ГЕРБ и „патриотите“ се осмели да се занимава с него, да не бъде важен фактор в стопанския живот на страната. Божков и други сериозни фигури бяха ограничени във влиянието си и постепенно те сега ще започнат да възвръщат влиянието си“, прогнозира Тома Биков.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg