• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Главният секретар на МВР е освободен, заради… полицейското насилие срещу протестиращи
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Един от мотивите за освобождаването на главния секретар на МВР Ивайло Иванов от длъжност е полицейското насилие по време на протестите миналото лято. Това става ясно от съобщение в секцията за правна информация на сайта на Министерския съвет, предава БНР.

  В него се посочва, че служебният кабинет е предложил на президента Румен Радев да освободи Иванов заради „нарушаване на основни принципи за работа в МВР, изразяващи се в незачитане и негарантиране на правата и свободите на гражданите и тяхното достойнство“. По време на протестите пък били допуснати грешки от организационен и тактически порядък.

  Визират се действията на 2-ри септември, когато напрежението между органите на реда и протестиращите ескалира и полицаите допуснали сблъсъци, „при които са пострадали хора с агресивно поведение, но също така и мирно протестиращи граждани и журналисти“.

  Важно е да се спомене още, че пострадаха и над 20 полицаи, а един служител на реда беше с разкъсвания в областта на слабините заради хвърлена бомбичка по него.

  Тогава Ивайло Иванов защити служителите на МВР пред президента и обясни, че срещу тях е проявена агресия и е трябвало да се защитават.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg