• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Николай Денков: Успешното завършване на учебната година е първият приоритет на МОН
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка:МОН

  Успешно приключване на учебната година, което включва спокойно провеждане на държавните зрелостни изпити, националното външно оценяване и приема след основно образование. Преглед и анализ на резултатите от дистанционното образование и подготовката за учебната 2021 – 2022 г.Това са двата основни приоритета в училищното образование, които стоят пред служебния екип на Министерството на образованието и науката, подчерта министър Николай Денков на първата си пресконференция днес. За изпълнението на тези задачи проф. Денков разчита на своите заместнички Мария Гайдарова с ресор средно образование и Евгения Пеева-Кирова, която ще отговаря за завръщането и задържането на децата в училище и за международното сътрудничество.

  „Не по-малко важно е да завършим Картата на висшето образование в България и да изработим процедурите за създаване на изследователски университети“, подчерта министър Денков. Тези дейности ще ръководи заместник-министър Генка Петрова – бивш заместник-ректор на Медицинския университет в София.

  Работата в сферата на науката е поверена на заместник-министър Нели Косева, която идва в МОН от поста на главен научен секретар на БАН.

  Сред основните задачи на МОН по време на служебния мандат е също прегледът на дейностите в Плана за възстановяване и устойчивост и в европейските програми, свързани с образование, наука и иновации. По тях ще работи целият ръководен екип на министерството.

  По отношение на това, кога учениците ще се върнат в училище, Министър Денков обяви, че всички въпроси, свързани с училищната мрежа в момента се обсъждат със социалните партньори и със здравното министерство, и когато има категорично решение, то ще бъде съобщено.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg