• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Осъдиха 52-годишен, отправял заплахи за убийство
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Окръжният съд в Разград отмени оправдателна присъда на Районен съд-Русе и постанови присъда от 6 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим за 52-годишният Б.М. от Русе. Това стана след като прокурор от Окръжна прокуратура-Разград подкрепи изцяло протеста на първоинстанционната прокуратура по дело за отправени закани за убийство и хулигански действия (първоинстанционният съд в Русе оправда Б.М. по обвиненията на Районната прокуратура в града по чл. 144, ал. 3 във връзка с ал. 1 от НК и по чл. 325, ал. 5 във връзка с ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК, в резултат на което държавното обвинение внесе протест).

  До разглеждане на делото в Разград се стигна след отвод на Русенския окръжен съд.

  Подсъдимият ще изтърпи и ефективно 1 година и 1 месец от предходна присъда, тъй като при извършване на деянието бил предсрочно освободен и се намирал в изпитателен срок. Потвърдена беше оправдателната присъда за извършените хулигански действия от страна на Б.М.

  Обвиняемият бил привлечен към наказателна отговорност за това, че в условията на опасен рецидив, в ранните часове на 1 ноември 2018 година е отправил заплахи за убийство към двама мъже пред магазин в град Русе и извършил спрямо единия хулигански действия, като го ударил и насъскал кучето си да го ухапе. Той забелязал двамата потърпевши пред търговския обект и без да бъде провокиран започнал словесна разправа с тях. Напрежението ескалирало, когато обвиняемият се върнал на мястото със своето куче. Последвали обиди, псувни и закани, като една от тях била за убийство и можела да възбуди основателен страх у пострадалите от агресията мъже.

  Б.М. е добре известен на органите на реда с множество противоправни прояви. Същият е осъждан 10 пъти и има трайно изградени престъпни навици, като нееднократно е доказвал, че не зачита чуждата личност и не се интересува от обществените порядки.

  Присъдата на Разградския окръжен съд подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg