• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Пробация за 41-годишна, получавала доходи чрез проституция
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Жената е засичана многократно да предлага сексуални услуги на клиенти в района на стария път Варна – Бургас

  В бързо производство състав на Районния съд във Варна наложи наказание „пробация“ на 41-годишна жена, многократно засичана в периода от 28 юли 2020 г. до 26 април тази година да предлага сексуални услуги на клиенти в района на стария път Варна – Бургас. Само през посочения период органите на полицията са връчили на подсъдимата общо 8 предупредителни протоколи да не извършва подобна дейност. При последния случай от 26 април т. год., подсъдимата била хваната да предлага сексуална услуга на мотоциклетист край разклонение за черен път в местност „Крушките“, съобщават от пресцентъра на Районния съд във Варна.

  Деянието е наказуемо по чл. 329 ал. 1 от Наказателния кодекс. Междувременно, от справка в НАП е установено, че за подсъдимата през това време липсват данни за подавани заявления относно сключени трудови договори, за самоосигуряване или за заплащане на здравни осигуровки. Тя не се е занимавала с общественополезен труд, като същевременно чрез проституция си набавяла нетрудови доходи по непозволен и неморален начин.

  41-годишната жена вече е била освобождавана от наказателна отговорност с налагане на глоба и осъждана, отново за подобни деяния. Наказанието „пробация“ за срок от 6 месеца при две задължителни мерки – регистрация по настоящ адрес и провеждане на периодични срещи с пробационни служители, бе наложено по силата на постигнато в съдебна зала споразумение. Съдебният акт е окончателен.

   

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg