• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Подготвят цялостен ремонт на Аспаруховия мост
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Varnautre.bg / Валентин Георгиев

  Обмисля се изграждането на интелигентна система, която да пренасочва трафика при катастрофи

  Изготвят проект за цялостен ремонт на Аспаруховия мост. Община Варна е представила своите изисквания по повод бъдещия ремонт, съобщи в сутрешния блок на Радио Варна заместник-кметът по инфраструктурата Христо Иванов. От общинската администрация искат да бъде изградена интелигентна система за управление при катастрофи, както и да бъдат бъдат сложени камери за контрол на скоростта.

  Вече сме направили няколко срещи с представители на АПИ, за да може да бъде конкретизирано заданието за проектиране, каза Иванов. Той припомни, че Община Варна вече е финансирала обследване на съоръжението, направата на паспорт и идеен проект за извършване на ремонт.

  Реконструкция на тролейната мрежа да бъде направена по такъв начин, че да бъдат освободени тротоарните конзоли, които в момента са заети от тролейните стълбове е едно от подобренията, които се предвиждат. Целта е да бъде осигурена лента за колоездачи и пешеходци, обясни зам.-кметът.

  Интелигентна система за управление при катастрофи ще пренасочва трафика при възникване на пътнотранспортни произшествия.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg