• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Кралев към президента: Превръща ли се под Ваше ръководство българското вътрешно министерство в маша за репресии?
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  “Днес Бойко Рашков – личният вътрешен министър на Румен Радев, си позволи да засегне публично репутацията на двама от водещите журналисти в страната. По Българското национално радио той заяви, че би “отстранил моментално” водещите на сутрешния блок на БТВ. Защо? Защото по време негово доброволно участие в ефир са му задавали един и същ въпрос няколко пъти”, написа в профила си в социалните мрежи Красен Кралев.

  “На мен и на моите колеги министри в кабинетите на Бойко Борисов са ни задавали неудобни въпроси по едни и същи теми години наред. Да, и по време на нашите интервюта въпросите са се диктували в слушалките на водещите. Давали сме коментари по всевъзможни въпроси с ясната представа, че БТВ са ярко опозиционно настроени към ГЕРБ като управляваща партия”, подчертава Кралев.

  Никой министър не си е позволявал да коментира етиката на журналисти от която и да е медия и да призовава за тяхното “отстраняване”, категоричен е Кралев.

  “Първата ми мисъл по темата днес беше: “Представяте ли си тези реплики на Рашков да бяха изречени от някой министър на Бойко Борисов?!” Виновникът щеше да бъде унизен медийно, линчуван публично и незабавно уволнен лично от министър-председателя Борисов”, допълва той.

  “Иска ми се сега да прочета коментарите на тези, които години наред твърдяха, че ГЕРБ контролира и репресира медиите. Иска ми се да чуя категоричния отговор на Румен Радев, който отговаря лично за поведението и думите на министрите в служебния си кабинет”, призовава Кралев.

  “Господин президент, превръща ли се под Ваше ръководство българското вътрешно министерство в маша за репресии върху медиите, обществото и политическите опоненти? Подкрепяте ли думите и действията на Бойко Рашков?”, пита Красен Кралев.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg