• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Проф.Станимиров:Талантливите студенти са тези, които добавят стойност във висшите училища (снимки и видео)
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Фондът за подпомагане на талантливи студенти към ИУ-Варна връчи годишните си финансови награди

  За 7-ма поредна година Фондът за подпомагане на талантливи студенти към Икономически университет-Варна имаше честта да удостои с награди заслужили млади хора.

  Наградите са в 4 категории: (1) Награда на Центъра за изследване и прилагане на нови информационни и комуникационни технологии; (2) Поименна награда „Моис и Илко Ескенази“; (3) Поименна награда „Никола и Владимир Попови; (4) Награда „Дигитален маркетинг“. Студентите се оценяват от Експертен съвет към ФПТС, който се състои от доказани експерти.

  “Тази инициатива е в унисон с профила на нашия университет – модерен, предприемачески ориентиран, иновативен, проактивен и зелен. Ние се стремим да идентифицираме и насърчаваме таланти, без които иновативността, проактивността и предприемчивостта са невъзможни”, това обяви ректорът на ИУ-Варна проф. д-р Евгени Станимиров, който връчи наградите на изявените млади хора.

  В приветствието си към студентите той акцентира върху това, че са имали шанса да бъдат квалифицирани като „талантливи“, което носи опасност да предизвика самодоволство. Обърна внимание и на факта, че развитието на изкуствения интелект трябва да се съпътства от развитие на естествен интелект.

  “Високият естествен интелект има капацитета и създава полезен изкуствен интелект. Резултатите далеч не са същите, когато нисък естествен интелект използва прекалено интензивно изкуствен интелект”, подчерта ректорът на висшето училище.

  Талантливите студенти са тези, които добавят стойност във висшите училища,изтъкна проф.Станимиров. Той пожела на студентите да  продължават да правят различни от конвенционалните неща, и да ги правят по различен начин, защото това е пътят към обновлението.

  Професор Станимиров изказа сърдечни благодарности към създателя на този фонд – Георги Зеленков (бивш директор на ЦИПНИКТ); проф. д-р Пламен Илиев (ректор на университета за периода 2011-2019 г., който прегърна инициативата); проф. д-р Аврам Ескенази (който неотлъчно помагаше през годините и е в основата на учредяване на първата поименна награда); членовете на Експертния съвет към ФПТС; директора на ЦИПНИКТ (доц. д-р Иван Куюмджиев) и на всички колеги от ЦИПНИКТ.

  Снимки:Проф. Евгени Станимиров

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg