• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Каракачанов: Големите чистки в полицията не са най-доброто нещо
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  „Правилното решение е да се търси обединение. На принципа на обща програма и на принципа – лидерите, които са били причината за тази конфронтация, е да направят крачка в страни“. Това каза пред БНР лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

  Преди дни беше обявено, че ВМРО, „Воля“ и НФСБ ще се явят на парламентарните избори на 11 юли като коалиция „Българските патриоти“ и в нейните листи няма да участват лидерите на трите партии.

  Каракачанов подчерта, че българската нация трябва да спре да се разделя и лидерите трябва да имат общи цели пред държавата: „Не всеки да започва от началото. 32 години който дойде на власт казва, че всичко преди него не струва и започва от нулата. Ама 32 години сме все на нулата. Нашата позиция за бъдещия парламент ще бъде – 10 основни приоритета пред нацията, който ги споделя, готови сме да го подкрепим, не е казано, че ще влизаме в правителство с него. Основната цел на патриотичното ни обединение е да не допускаме ДПС във властта“.

  Каракачанов заяви, че е съгласен с позицията на служебния кабинет относно въпроса с Република Северна Македония. Според него големите чистки в полицията не са най-доброто нещо, защото „това е специфична структура и има риск от демотивиране на личния състав“.

  „Смяната на директори на областните дирекции на полицията прилича на подготовка за предстоящите избори“, каза той.  

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg