• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Поздрав от проф. д-р Евгени Станимиров по случай 24 май (видео)
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

   

  В навечерието на Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност сърдечно Ви поздравявам от името на академичното ръководство на Икономически университет – Варна!

  24 май е най-светлият български празник и най-необикновеният български ден, защото е единственият, в който всички ние крачим заедно в една посока, водени от величавия химн на родното слово. Нека продължим да сме достойни следовници на просветителите, които милеят за род и родина!

  Както обичаме България, така да обичаме и българския език, който предците ни възпяваха, отглеждаха и браниха, защото е наше упование за бъдното и поколенията след нас, наш свещен обет! Нека да е светъл хоризонтът ни за пътуване към знанието и дните ни да са просветени с висота на духа!

  Драги колеги и преподаватели, благодарим Ви за Вашата всеотдайност възрожденски и вдъхновено да водите студентите към просвета.

  Скъпи студенти, следвайте примера на Вашите преподаватели, съхранявайте високия дух на нашите книжовници, за да съградите един още по-добър свят!

  Честит празник!

  24 май 2021 г.
  проф. д-р Евгени Станимиров
  ректор на Икономически университет-Варна

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg