• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Стартира Седмият онлайн фестивал „Море и здраве“
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  На 21.05. стартира Седмият фестивал „Море и здраве”, който за втора поредна година се провежда онлайн. Организатор на събитието е Факултетът по обществено здравеопазване към МУ-Варна.

  Традиционната научна конференция постави началото на тазгодишните фестивални активности. 39 доклада бяха представени от 67 студенти от специалностите „Медицина” и „Здравен мениджмънт”, като всеки презентатор получи сертификат за участие.

  На 22 май в програмата на университетската телевизия MU-Vi.Tv стартира и онлайн киносалон „Море и здраве 2021″, в който са включени филмите „Зелените дяволи на Варна” за водноспасителната служба в града и документален филм за доц. д-р Стамат Стаматов.

  Днес (25 май) от 11:30 ч. ще бъде открита онлайн фотографска изложба „Морето в моите очи”, която цели да подпомогне творческия потенциал на хората в неравностойно положение.

  От 13:30 ч. в поредицата видеа „Лечебна гимнастика на морския бряг”, специалисти от УС „Кинезитерапия” към МУ-Варна ще представят програма от ефективни упражнения, които се използват за подобряване на общия тонус или при различни състояния.

  Точно в 15:00 ч. пък зрителите ще могат да се насладят на студентските творчество и креативност, представени в конкурса „Танц с морето”.

  На 28 май от 10:00 ч. пред Beach bar на „Хотел Балнео & СПА Азалия” специалисти от УС „Кинезитерапия” към МУ-Варна ще направят демонстрация на ефективни упражнения, които имат оздравителен и профилактичен ефект. С тяхна помощ всички, които се включат, ще имат възможност да подобрят подвижността и тонуса си. Събитието се осъществява с подкрепата на к.к. Свети свети Константин и Елена, хотел „Азалия”.

  Програмата вижте тук.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg