• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Наградиха победителите в конкурса за есе “Медиацията в моите представи”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Ден след празника, посветен българската азбука, просвета и култура, бяха наградени победителите в конкурса за есета на тема „Медиацията в моите представи“. Тържествената церемония се състоя в двора на Икономически университет – Варна (ИУ), където организаторите Институт „Итера“, Университетски център по медиация към ИУ и Окръжен съд – Варна отличиха най- добрите ученически и студентски творби.

  Десислава Христова от 8 „г“ клас в СУ за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ бе класирана на първо място сред учениците. Съученичката й Пресиана Кирякова взе втората награда, а третото място бе за Стефани Стефанова от Варненска търговска гимназия „ Г. Ст. Раковски“. Поощрителни награди в категорията бяха връчени на Дебора Русева от Хуманитарната гимназия и Хаят Осман от Варненската търговска гимназия.

  Журито от трите институции класира на първо място сред студентите Жасмина Райкова, 4 курс специалност „Съдебна администрация“ в Икономически университет – Варна. Втората награда беше присъдена на Цветомир Цветков, а третата на Алекс Йотов – студентите от същото учебно заведение. Поощрителна грамота получи и Сиана Атанасова от ИУ-Варна.

  Организаторите бяха подготвили специални награди. Ръководителят на Университетски център по медиация доц. Андрияна Андреева подари юбилейни значки и информационни материали свързани със 100-годишнина на висшето учебно заведение. Лиляна Савова от институт „Итера“ награди с безплатно обучение за медиатори класираните на призови места. С пожеланието да продължават да четат и да се развиват, председателят на Окръжен съд – Варна – съдия Марин Маринов награди победителите с книги от български автори, екземпляр от юбилейния сборник, посветена на 140 години от създаването на институцията в града, информационни материали, като всички победители получиха и действащата Конституция.

  След церемонията наградените споделиха, че работата по есетата ги е вдъхновила да се развиват в сферата на медиацията, а една част от тях изразиха желание да свържат професионалния си път със съдебната система.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg