• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Пробация за 40-годишен варненец, ползвал фалшиво удостоверение за наследници
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Деянието било съзнателно и продължило в периода от 21 май до 15 юни 2018 г.

  40-годишен варненец бе признат за виновен от Варненския районен съд за ползване на неистинско удостоверение за наследници, съобщават от пресцентъра на съдебната институция.

  Съдът одобрил постигнато между страните споразумение, с което 40-годишен мъж от Варна се признава за виновен в съзнателно ползване при продължавано престъпление в периода 21 май – 15 юни 2018 г. на неистински официален документ – удостоверение за наследници. Деянието е наказуемо по чл.316 от Наказателния кодекс.

  На два пъти през горепосочения период той се ползвал от фалшивия документ – веднъж пред служител в дирекция „Местни данъци“ към общината представил заверен препис, а друг път пред варненски нотариус съзнателно се ползвал от оригинал на неистинското удостоверение за наследници. За самото съставяне на документа от него не може да се търси наказателна отговорност.

  Съгласно параметрите на одобреното от съда споразумение, 40-годишният подсъдим следва да търпи наказание „пробация“. В продължение на 6 месеца той подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично, както и на задължителни периодични срещи с пробационен служител, също за срок от 6 месеца.

  Съдебният акт е окончателен.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg