• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Най-голямото семейно рисуване на открито организират във Варна на 1 юни
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Събитието е планирано между 16 и 20ч. в градината на Карин дом

  Най-голямото семейно рисуване на открито ще се проведе във Варна по повод 1-ви юни. Организатори на инициативата са Карин дом, съвместно с Arte Class.

  Целта на събитието е, след месеците на пандемия и изолация, деца и родители да прекарат време заедно. Мястото е красивата слънчева градина на Карин дом, в сърцето на Морската градина, а освен рисуване организаторите са подготвили много изненади.

  Събитието е планирано между 16 и 20ч., а билети и информация можете да намерите на сайта на Карин дом.

  Организаторите ще предложат няколко различни техни за рисуване. За най-малките е предвиден детски “Арте клас” на платна с акрилни и водни бои, на който децата ще рисуват символите на Карин дом, а именно Карин и нейният приятел Слончо! Не всички знаят, че Карин дом носи името на братовчедката на Иван Станчов – Карин, която се ражда в церебрална парализа и която вдъхновява семейството да предприеме голямото приключение наречено – създаването на първия терапевтичен център за деца със специални нужди в България. Децата ще рисуват малката Карин- една вдъхновяваща личност, която също е била дете и то много борбено, любознателно и с голямо сърце. А слончето е нейната голяма страст – колекционирала е слончета от всички свои пътешествия от различни страни по света. Сега тази голяма колекция е в Карин дом и продължава да ни напомня за едно смело дете, което въпреки церебралната парализа е била с несломим дух и състрадателност към всеки, който е бил в нужда.

  Другите две възможности за рисуване по време на събитието ще са свободно рисуване – върху хартия с моливи и пастели на любима тема и “Детство”- рисуване направо на земята с иновативни пастели и тебешири за ярки цветове по тема “Детство”.

  Освен в интересните художествени занимания, гостите ще могат да се включат и в организирано посещение на Мултисензорната градина на Карин дом, да участва в някоя от интересните работилнички наоколо или просто да се насладят на приятен следобед с деца, слънце и хубава компания.

  На място ще можете да опитате от вкусотиите от кулинарна книга “Семейно готвене по Монтесори” и да се забавлявате из всички кътчета на градината.

  Ако имате желание да се включите, следва да имате предвид, че Детски Арте Клас започва на всеки кръгъл час (в 16:00, 17:00, 18:00 и 19:00 ч), а организираната обиколка на Мултисензорната градина се случва на всеки 30 минути ( 16:30, 17:30, 18:30 и 19:30).

  Всички дейности са подходящи за деца със специални образователни потребности. Входът за класа по рисуване включва материали – бои, платно, еднократна палитра, а този за Мултисензорната градина е срещу дарение по избор.

  Всички дейности са съобразени с епидемичната обстановка и ще бъдат спазени мерките за безопасност с цел опазване на общественото здраве.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg