• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Световна купа по спортна гимнастика приема Варна от 27 до 30 май
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  България ще бъде представена от най-добрите си гимнастици, като сред тях е и Дейвид Хъдълстоун, който има квота за Олимпиадата в Токио

  Над 350 състезатели, треньори, съдии и официални лица от 30 държави пристигат във Варна за Световната купа по спортна гимнастика. Състезанието стартира на 27-и и 28-и май в Двореца на културата и спорта с квалификации, а финалите са на 29-и и 30-и май. Организатор на събитието е Българската федерация по спортна гимнастика, със съдействието на Община Варна.

  Това ще е четвъртата Световна купа по спортна гимнастика проведена във Варна от 2015 г. насам, с което морската столица се утвърди като търсен домакин на прояви от подобен ранг. Въпреки затегнатите мерки заради епидемията, интересът към надпреварата е голям. С оглед на предстоящите олимпийски игри в Токио, в ДКС – Варна сили ще премерят най-добрите гимнастици в света. Сред заявените състезатели има редица олимпийски, световни и европейски шампиони.

  България ще бъде представена от най-добрите си гимнастици, като сред тях е и Дейвид Хъдълстоун, който има квота за Олимпиадата в Токио.

  Останалите в мъжкия ни отбор са: Йордан Александров, Димитър Димитров, Теодор Трифонов. При жените ще се състезават – Десислава Маслева, Валентина Рашкова, Виктория Чакова и Елизабет Николова, съобщават организаторите.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg