• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Ангел Джамбазки с въпроси към служебното правителство заради криминален инцидент с нелегални мигранти
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Надежда Чипева, Капитал

  Евродепутатът настоява за закриване на центровете за настаняване около населените места

  Заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки настоява за официална проверка във връзка с обезпокоителен случай с участието на нелегални мигранти в София, съобщиха от пресцентъра на партията.

  Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки отправи официално запитване до служебния министър-председател Стефан Янев, служебния заместник министър-председател по обществения ред и сигурността Бойко Рашков и директора на СДВР Антон Златанов относно обезпокоителен случай с участието на нелегални мигранти в столицата. Евродепутатът отправя въпроси към отговорните власти, чиято задача е осигуряването и запазването на реда и сигурността в столицата и държавата във връзка с появили се медийни публикации за насилие, предизвикано от нелегални мигранти, които са в ареста.

  Джамбазки сигнализира за група чужденци с националности от Афганистан, Иран и Пакистан, които са осъществили нападение над български гражданин. В запитването си към служебния министър-председател, министъра на вътрешните работи и директора на столичната полиция Ангел Джамбазки настоява за отговори около истинността на инцидента и детайлите, които го съпътстват. Той посочва още, че подобно деяние е от висок обществен интерес и по тази причина иска отговор на въпроса дали е налице реална опасност за здравето и сигурността на българските граждани.

  Заместник-председателят на ВМРО призовава Янев, Рашков и Златанов да вземат адекватни мерки за премахването на центровете за мигранти, разположени в и около населени места, както и да не бъде позволено създаването на нови такива.

  България не е интернат и чужденци, които явно не чувстват за свой дълг да спазват елементарни цивилизационни нрави, а камо ли закони в страната, която ги е приютила, категорично нямат място тук, отбеляза още евродепутатът.

  Текст на писмото:

  ДО Г-Н СТЕФАН ЯНЕВ

  СЛУЖЕБЕН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ

  ДО Г-Н БОЙКО РАШКОВ

  СЛУЖЕБЕН ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ ПО ОБЩЕСТВЕН РЕД И СИГУРНОСТ И СЛУЖЕБЕН МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

  ДО Г-Н АНТОН ЗЛАТАНОВ

  ДИРЕКТОР НА СДВР

  Уважаеми г-н Янев,

  Уважаеми г-н Рашков,

  Уважаеми г-н Златанов,

  Обръщам се към Вас във връзка с появилата се в медиите информация, че в центъра на град София е нападнат човек, минал покрай група нелегално пребиваващи в страната ни мигранти с афганистански, пакистански и ирански произход. Вярно ли е това твърдение и какви са обстоятелствата около този инцидент? Истина ли е твърдението, че нападателите се намират в ареста и това не е първа криминална проява за тях? Налице ли е реална опасност за здравето и сигурността на българските граждани? Смятам, че дължите на гражданите на Република България разяснение около едно криминално деяние, което е от висок обществен интерес. Заради високите държавни позиции, които заемате, дължите отговор и на въпроса защо се е стигнало до подобна ситуация, при това не в частен имот, а на улицата, пред минувачите в центъра на европейска столица.

  Уважаеми господа, проблемът с незаконните мигранти не е от днес, но към дадения момент справянето с него е Ваша отговорност в името на сигурността на българските граждани. Въпросните чужденци, които явно не чувстват за свой дълг да спазват елементарни цивилизационни нрави, а камо ли закони в страната, която ги е приютила, категорично нямат място тук. България не е интернат. И Вие трябва да защитавате националноотговорната позиция.

  Призовавам Ви да предприемете мерки за премахването на центровете за мигранти, които са и в близост до населени места и да не позволявате създаването на нови такива. Ако не се вземат адекватни мерки за справяне с проблема в София и градовете, приютили „клети“ бежанци, все по-често ще ставаме свидетели на сбивания, грабежи, нападения и изнасилвания, извършвани от нелегални мигранти у нас.

  С уважение:

  Ангел Джамбазки  

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg