• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Историческият музей и Икономическият университет във Варна с общи инициативи за културното наследство
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Меморандум за сътрудничество между вековните институции бе подписан днес

  Меморандум за сътрудничество между Регионален исторически музей – Варна (РИМ-Варна) и Икономически университет – Варна (ИУ-Варна) беше сключен днес. Двете институции имат над стогодишна история във формирането на образователния процес и опазването на общата културна памет на гр. Варна.

  На официалната среща в сградата на университета присъстваха  присъстваха проф. д-р Евгени Станимиров – ректор на ИУ – Варна, проф. д-р Стоян Стоянов – главен секретар на ИУ-Варна, доц. д-р Петя Данкова – директор на Научноизследователски институт при ИУ-Варна, гл.ас.д-р Игор Лазаренко – директор на РИМ – Варна и гл.ас.д-р Васил Тенекеджиев – зам. завеждащ отдел „Археология“ в РИМ-Варна.

  Сътрудничеството между РИМ – Варна и ИУ – Варна има за цел да се инициират и реализират съвместни научноизследователски, образователни, културни и други значими за двете институции проекти и да се организират общи събития и дейности, свързани с интегриране на културно-историческото наследство в образователния процес в Икономически университет – Варна и повишаване качеството на образователния процес, в т. ч. чрез прилагане на интердисциплинарен подход.

  РИМ-Варна и ИУ-Варна обединяват общи усилия към осъществяване на съвместни дейности, насочени към дигитализацията на културно-историческото наследство на гр. Варна и на неговото популяризиране.

  С подписването на меморандума се полагат основите на едно дългосрочно и благородно сътрудничество между музей и университет, извървели дългият път между науката и практиката, и обединени от общата мисия да се съхранят традициите на обществеността и да се създаде благотворна и модерна среда за развитие и образование на младите в България.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg