• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Условна присъда за 47-годишен, задигнал пари и нафта от частен имот
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Кражбата е осъществена на 4 януари 2019 година в една от крайградските местности на Варна

  Районият съд във Варна призна за виновен 47-годишен мъж, извършил кражба на пари и нафта от частен имот. Кражбата е осъществена на 4 януари 2019 година в една от крайградските местности на Варна.

  Престъплението е извършено чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, с помощта на техническо средство – ножица за арматура и чрез използване на моторно превозно средство за придвижване. В тъмната част от денонощието подсъдимият оставил лекия си автомобил в началото на вилната зона и с ножицата в ръка тръгнал да обикаля, когато решил да проникне в разположена в двора на частен имот барака, затворена с метална врата и и заключена с катинар. Той срязал последователно телената ограда и заключалката на катинара, влязъл в помещението, като отнел от чекмедже сума от 800 лева в различни купюри , а в ръцете си взел 4 пълни с нафта туби. На излизане през пролуката на оградата уличните прожектори осветили подсъдимия, той бил забелязан от съсед, който веднага позвънил на пострадалия собственик. Поради тежестта на откраднатото подсъдимият оставил тубите и тръгнал към автомобила си, за да ги прибере с него. Когато се върнал и пробвал да ги натовари, той бил засечен от потърпевшия и съседа му, но успял да се качи в колата си и да напусне местопрестъплението.

  Районен съд – Варна осъди 47-годишния подсъдим на 1 година лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага с изпитателен срок от 3 години.

  Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред ВОС.

   

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg