• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Осъдиха двама братя обрали възрастен мъж в Добричко
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  На пострадалия са върнати над 11 000 лева, намерени и иззети от извършителите на грабежа

  По обвинителен акт на Районна прокуратура – Добрич признаха за виновен 44-годишния Б.Б., привлечен към наказателна отговорност за кражба на 18 750 лв. от възрастен мъж – престъпление по чл. 194, ал. 1 от НК, и неговият брат – Д.Б. (33 г.), обвинен във вещно укривателство на сумата 18 000 лева (чл. 215, ал. 1 от НК).

  На по-възрастния от братята е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година, изтърпяването на което се отлага с три години изпитателен срок. Д.Б. е осъден на една година „лишаване от свобода“ при общ режим, като е приведено в сила и предходно наказание на мъжа „лишаване от свобода“ за срок от 5 месеца.

  В края на януари тази година, при посещение в дома на възрастен съсед, Б.Б. се възползвал от факта, че познавал отдавна потърпевшия и знаел къде той крие парите си, и откраднал голяма сума пари – 18 750 лева. След като извършил престъплението, Б.Б. споделил за стореното със своя брат Д.Б. и му дал част от откраднатото. 33-годишният мъж не сигнализирал органите на реда и изхарчил за свои нужди част от парите. В хода на разследването част от сума – 11 290 лева, била намерена и иззета от органите на досъдебното производство. Парите са върнати на пострадалия след приключване на съдебното производство.

  Братята са задържани в края на февруари тази година и разследването срещу тях е приключено за по-малко от два месеца с внасяне на обвинителен акт в съда.

  Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжния съд в Добрич.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg