• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Наложиха пробация на 21-годишна, задигала портфейли в мол
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Щетите на пострадалите са възстановени

  21-годишна от Игнатиево се призна за виновна по повдигнато й от прокуратурата обвинение за извършена с две отделни деяния, в условията на продължавано престъпление и по специален начин – чрез особена ловкост, кражба на чужди движими вещи. През непродължителен период от време, на датите 11 ноември 2019 г. и 14 януари 2020 г., в голям супермаркет и магазин за дрехи в един от моловете, подсъдимата отнела от клиентки дамски портмонета с лични документи, банкови карти, парични суми в лева и валута, на обща стойност около 350 лева, съобщават от пресцентъра на Варненския районен съд.

  21-годишната жена е осъждана. До приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд откраднатите вещи са били заместени и щетите на пострадалите са възстановени.

  Съгласно параметрите на постигнатото между страните и одобрено от Варненския районен съд споразумение, на подсъдимата бе наложено наказание „пробация“. За срок от една година и два месеца тя подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично, както и на задължителни периодични срещи с пробационен служител.

  По силата на постигнатото споразумение, в тежест на подсъдимата са и направените по делото разноски. Съдебният акт е окончателен.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg