• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Карантинираха 486 пътници, пристигнали на Летище Варна без РСR тест
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Проверени са над 80 обекта за спазване на противоепидемичните мерки

  2940 пътника са пристигнали на Летище Варна в периода от 21 до 27 май. 1919 от тях са предоставили отрицателни резултати от РСR и антигенни тестове за COVID-19. 47 пътници са представили документ, показващ положителен резултат от проведено изследване по метода на полимеразна
  верижна реакция или бърз антигенен тест за COVID-19 – за лицата, преболедували от COVID-19 за периода от 15-тия до 180-тия ден, считано от датата на проведеното изследване, вписана в документа. 438 пътници са представили документ за завършена ваксинационна схема срещу
  COVID-19.

  Връчени са  предписания за поставяне под 10 дневна карантинана на 486 лица пристигащи на територията на България без съответните изисквания.

  2 пътника са представили декларация за транзитно преминаване през територията на България. За периода са пристигнали 48 деца под 5 годишна възраст.

  За периода от 21 до 27 май са проверени над 80 обекта за спазване на противоепидемичните мерки. 29 от тях са аптеки и лечебни заведеня. Проверени са и 53 обекта с друго предназначение – детски градини и ясли, училища, обществени перални, оптика, детски центрове, езикова школа и др.

  Няма констатирани нарушения.

  Извършени са 15 епидемиологични проучвания на лица с положителни PCR тестове и бързи антигенни тестове.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg