• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Служебното правителство покани руска делегация на проверка в морските курорти
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Русия е приоритетен партньор на страната ни в областта на туризма, се казва в официалното писмо

  Министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев изпрати писмо до руските власти, в което отправи покана към делегация от страната, която да посети България и да се увери в сигурността на българските курорти, съобщиха на сайта на АТОР (Асоциация на руските туроператори), отбелязва Радио Варна.

  Българското правителство е готово да посрещне представители на компетентните ведомства и министерства на Русия и да им представи на място всички мерки и протоколи, следвани в българските курорти и туристически обекти, включително хотели, обществени места и спа центрове.

  В писмото се подчертава, че отношенията между България и Русия се основават на дългогодишни традиции и на исторически връзки, а Русия е приоритетен партньор на страната ни в областта на туризма.

  В него се припомня и, че преди пандемията всяка година стотици хиляди руски граждани избираха страната ни за почивка заради разнообразието на българския туристически продукт.

  Донев припомня, и че от 1 май 2021 г. България отвори границите си за туристи от Руската федерация, като вече издава и входни визи.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg