• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Учениците от 5-и до 11-и клас отново в училище
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Остава възможността при желание на родители децата им да продължат обучението си в електронна среда

  Възстановява се присъственото обучение за всички ученици от 5-и до 11-и клас. Това ще стане при прилагане на всички въведени вече противоепидемични мерки в училищата, отбелязва БНТ.

  Освен дезинфекцията и носене на лични предпазни средства, контактите между отделните паралелки и класове трябва да се ограничават. Остава възможността при желание на родители децата им да продължат обучението си в електронна среда и след 31 май. Това става със заявление до директора на училището.

  По преценка на директора към дистанционно обучение може да премине отделна паралелка, а при повишена заболеваемост – той може да предложи на регионалното управление на образованието и ресорния министър цялото училище да премине към обучение в електронна среда. Това обаче трябва да е съгласувано с родителите, обществения съвет и педагогическия съвет на даденото училище. Разрешението се издава от министъра на образованието.

  По данни на МОН всички ученици ще завършат в срок. Годината ще се удължи само за 300 училища, които в края на 2020 година са прекъснали обучение.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg