• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Откриха обновената сграда на ОД на МВР – Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Обектът представлява комплекс от сгради, проектирани и построени по различно време през годините, най-старата е от 1932 г.

  Сградата на ОД на МВР във Варна на ул. „Цар Калоян“ №2, която бе ремонтирана по оперативна програма „Региони в растеж“, бе символично открита днес от Христо Иванов, зам.-кмет и ръководител на проекта, и комисар Андрей Ангелов, зам.-директор на полицията в морската столица.

  Обектът представлява комплекс от сгради, проектирани и построени по различно време през годините. Най-старата е на бившата Българска земеделска банка, завършена през 1932 г., която е архитектурно-строителен паметник на културата и притежава статут на архитектурно-строителна недвижима културна ценност.

  Извършените строителни дейности по проекта включват реставрация на фасадата, подобряване на енергийните характеристики – подмяна на дограма, поставяне на топлоизолация на външните стени и покрив, подмяна на осветителни тела и др. Сградата вече е с подобрен архитектурен облик и достъпна среда, обясни Христо Иванов.

  След санирането на обекта разходите за електричество рязко са намаляли, похвалиха се от полицията.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg