• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Варненските училища подават заявки за учители от “Заедно в час” до 11 юни
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Възможностите са за учители по английски език и математика, както и преподаватели в начален етап

  Всички училища от Варна и областта все още могат да подават заявки за учители от програмата “Нов път в преподаването” на “Заедно в час”.

  До 11 юни всички директори, които искат да включат в екипите си нови учители от програмата на организацията, трябва да подадат своите свободни позиции през формуляр на сайта на “Заедно в час”. Крайният срок е съобразен с повишеното търсене на нови учители и освобождаването на позиции в училищата в края на учебната година.

  “Заедно в час” вече 10 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход. В своята програма “Нов път в преподаването” организацията търси, обучава и развива способни и мотивирани професионалисти от различни сфери, които да работят дългосрочно за положителна промяна на образованието в България.

  “В заявките си директорите могат да попълнят както позиции, за които са сигурни, че ще имат нужда от учители, така и позиции, за които ще имат яснота и ще бъдат потвърдени на по-късен етап”, споделя Блага Тодорова, специалист “Стратегически партньорства” в “Заедно в час”.

  УЧИТЕЛИ В НАЧАЛЕН ЕТАП, МАТЕМАТИКА, БИОЛОГИЯ И АНГЛИЙСКИ ЕЗИК ВЪВ ВАРНЕНСКО

  В област Варна “Заедно в час” търси партньорство с училища, които се нуждаят от учители по английски език и математика, както и преподаватели в начален етап. Организацията вече има одобрени кандидати за тези учебни предмети, които са преминали сериозен процес на подбор и са доказали готовността и мотивацията си да работят за успеха на всяко дете в област Варна.

  Повече информация за програмата и новите учители директорите могат да научат и на специален уебинар на 3 юни (четвъртък) от 17:00 до 19:00. Регистрацията е безплатна тук.

  Освен методиката на преподаване на предметите в начален етап, участниците в програмата, които се квалифицират за начални учители, преминават и през специална подкрепа за прилагането на социално-емоционално учене (СЕУ) в класната стая. Учебният план се базира на рамката на Световната банка за развитие на социално-емоционални умения при деца и тийнейджъри. Развитието на тези умения помага на учениците да разбират и контролират по-добре емоциите, мислите, поведенията и импулсите си. Те ще се учат как да създават позитивни взаимоотношения, да вземат отговорни решения и да преследват значими за тях цели.

  В областта “Заедно в час” работи от началото на учебната 2020/2021 година. Четирима учители от програма “Нов път в преподаването” преподават в ОУ “Христо Ботев” Варна, СУ “Васил Левски” във Вълчи дол и СУ “Димитър Благоев” в Провадия.

  УЧИЛИЩАТА ПАРТНЬОРИ

  Програма “Нов път в преподаването” търси партньорство с общински и държавни училища (специализирани и неспециализирани), в които ръководството и преподавателския колектив вярват и работят за успеха на всички ученици. Програмата е подходяща за училища, които проактивно работят за положителна промяна в българското образование, готови да подкрепят млади и мотивирани колеги и да прилагат иновативни практики.

  Условията на програмата и очакванията към училищата партньори, можете да разгледате на сайта на “Заедно в час”.

  УЧИТЕЛИТЕ

  Учителите в програма “Нов път в преподаването” са избрани с взискателен подбор измежду хиляди кандидати, като гаранция, че притежават нужните умения и нагласи за упорита и ефективна работа в училище. Одобрените кандидати имат готовност да работят в училища в малки населени места, в крайни градски квартали и с уязвими групи, където учениците срещат повече затруднения с усвояването на учебния материал, показват незадоволителни резултати на външните оценявания, имат ниска мотивация за учене и са в риск от отпадане от образователната система.

  В рамките на програмата учителите получават от “Заедно в час” още менторска подкрепа от хора с опит в преподаването, достъп до надграждащи обучения според нуждите им в класната стая и допълнителни възможности за професионално развитие. Всички обучения са съобразени с държавните образователни изисквания.

  НП “МОТИВИРАНИ УЧИТЕЛИ”

  Участниците в програмата, които нямат педагогическа правоспособност, придобиват такава в акредитиран български университет и като част от Национална програма “Мотивирани учители” на Министерство на образованието и науката. Програмата предлага на училищата в страната да привлекат мотивирани и подготвени специалисти от разнообразни професионални области със или без педагогическа квалификация. “Заедно в час” е партньор, съвместно със СБУ и отговаря за осъществяването на модул 1 и 3 от програмата, които включват обучението, подготовката и подкрепата на новите учители.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg