• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Tома Биков: Политическата нестабилност в нашата страна може да се превърне в трайна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  „Изчегъртването на ГЕРБ” не може да бъде единствената програма на нито едно правителство

  Политическата нестабилност у нас може да се превърне в трайна и да отслаби България в сложния регион, в който се намираме, заяви Тома Биков на онлайн дискусията „България след ковид – възстановяване и развитие”, организирана от евродепутата Ева Майдел. Според Биков голямата задача пред политическите сили у нас е да положат усилия за преодоляване на политическото противопоставяне след вота.

  „Тази нестабилност може да отслаби България в един много сложен регион, в който се намираме. Така ще пропуснем всички възможности и ставаме отворени за всички рискове“, предупреди политикът. Според него е нужно да бъдат очертани краткосрочните цели – възстановяване на политическия диалог, излъчване на правителство от следващия парламент поне с краткосрочна програма.

  „Само „изчегъртването на ГЕРБ” не може да бъде единствената програма на нито едно правителство“, подчерта Биков. Той допълни, че за модернизацията на икономиката, за „зелената” сделка рискуваме да не сме ефективни в такава среда.

  Според Антоний Гълъбов, директор на Лабораторията за публични политики, в момента поради геополитически интереси страната се тласка към обща дълбока политическа криза.

  „Основният въпрос е каква стойност от привлечените средства успяваме да генерираме. Имаме недостатъчна инфраструктура, която да позволява всяко евро да се завърти няколко пъти и да увеличи стойността си“, обясни политологът.

  Според заместник-председателя на ГЕРБ Даниел Митов основните ни усилия през следващите десет години трябва да са свързани с подобряване на икономическата среда и условията за правене на бизнес, премахването на административни пречки, които са излишни „израстъци” в администрацията и пречки за бизнеса и хората.

  „Нужна е работеща, бърза, ефективна съдебна система, затова смятаме, че е необходима по-цялостна реформа и национален разговор как подреждаме правосъдната система у нас“, изтъкна заместник-председателят на ГЕРБ.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg