• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Фейсбукът на Слави Трифонов с позиция за санкциите, Божков не се споменава
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Поименно е посочен само Делян Пеевски

  Близо денонощие след налагането на санкции от страна на САЩ на няколко български граждани, коментар по темата си позволиха и представителите на втората политическа сила от последните избори – ИТН.

  Във Фейсбук профила „Слави Т. Трифонов“ беше публикувана официална позиция, според която гражданското общество в България е в основата на решението на САЩ.

  „Защото всичко, което е написано в доклада на Министерството на финансите на САЩ, българското гражданско общество го знаеше много преди вчерашния ден и го изразяваше на площадите и улиците. Още преди 8 години хиляди граждани в десетки градове заявиха своето отношение и позиция спрямо Делян Пеевски. И твърдо отстояваха своето отношение и позиция над 400 дни“, пише авторът.

  В целия пост нито веднъж не се споменава другият голям засегнат от санкциите – Васил Божков.За сметка на това е атакуван Иван Гешев и е намекнато, че САЩ считат Борисов за „политическия лидер“, корумпиран от Божков.

  „Нима забравихме, че над 200 дни хиляди български граждани в десетки градове у нас, а и в чужбина искаха оставката на главния прокурор и на онзи настоящ политически лидер? Затова американските санкции не са друго, освен подкрепа към това, което вече изрази българското гражданско общество. Те са протегната приятелска ръка от наш партньор“, гласи още позицията на ИТН.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg