• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Илиан Илиев се завърна на любимия си стадион
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Навръх Деня на детето легенди на футбола присъстваха на стилното тържество в спортен комплекс „Студентска“ във Варна, с което Детски футболен клуб „Приятели“ официално промотира своята дейност.

  Участниците на световни и европейски първенства Илиан Илиев и Милен Петков, една от иконите на Спартак Пламен Казаков, шефът на ЗС на БФС Варна Георги Мирчев и помощник-треньорът на Черно море Петър Костадинов бяха сред тези, които поздравиха талантите и им пожелаха успех в Царя на спортовете.

  В забавен разговор с децата Илиан Илиев си припомни как на същия този терен през 80-те години на миналия век (носещ тогава името „Жечка Карамфилова“) се е развивал като дете и юноша в школата на Черно море.

  „Създадохме футболния клуб, за да изкараме децата от компютърните зали и да популяризираме футбола. Искаме да научим нашите деца на А и Б във футбола, да придобият първи футболни навици и да развиваме качествата им. Но най-важно е всички, които са при нас, да са здрави, да бъдат приятели и да имат добри взаимоотношения“, каза учредителят на клуба Радостин Димов, който е бил помощник на Илиан Илиев при първия му престой като треньор на Черно море.

  Димов, Бойко Косев, Калоян Димитров и Ивайло Маринов са и четиримата треньори, които работят с подрастващите.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg