• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  “Трите прасенца” и “Трите феи” очакват децата в Кукления театър
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Вижте началните часове на представленията тази събота и неделя

  Две представления на “Трите прасенца” за най-малките си фенове са планирали тази събота от Държавен куклен театър Варна. Началните часове на спектаклите са 11 и 12 часа на откритата сцена. Местата са ограничени, тъй като ще бъдат допускани до 20 деца, съобщават от Кукления театър.

  Автор и режисьор на спектакъла “Трите прасенца” е Вера Стойкова, сценографията е на Адриана Добрева и Венцислав Марков, музиката – на Иван Кръстев, а в ролите са актьорите Иван Шумаров, Даниел Добрев, Валентин Митев-син, Боян Стоянов, Красимир Добрев, Галин Гинев, Таня Жекова, Веселина Калчева, Евгения Василева.

  “Помогнете на трите прасенца да построят къщичките си и ги спасете от вълка, влезте заедно с тях в приказката и сами ще станете нейни герои”, призовават от екипа на театъра. Децата ще бъдат посрещнати от Горската фея и нейните помощнички Птички-гургулички. Игрите продължават по мостчето над реката, между цъфналите дръвчета, покрай Дърваря и Плашилото, та чак до края на приказката!

  В неделя 6 юни ще бъде представен спектакълът “Трите феи” от 11 часа, на закритата сцена.

  Спектакълът отново е на Вера Стойкова и предлага на децата вълнуващо приключение. Трите феи ще ги поведат на пътешествие в Страната на цветята. В ролите са Евгения Василева, Гергана Господинова и Мария Томова, сценографията и куклите са дело на Адриана Добрева, композитор и музикален педагог е Иван Кръстев.

  На крилете на вълшебството ще се понесем в необятния свят на семенцата, луковичките и коренчетата, ще помагаме в засаждането им и ще станем свидетели на чудото на растежа! Заедно с Капчо, Пъстроцвета и Слънчева – помощниците на Феите, ще се опитваме да познаем какво цвете ще цъфне или какъв цвят ще бъде. Истински чудеса в градинката на Феите! Как се наричат трите Феи? Ще разберете сами, ако сте готови за пътешествие! Как ще пътуваме? С песен, разбира се!

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg