• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Какви ще са цените на чадърите по Черноморието това лято?
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Всеки концесионер е преценил с колко цените да бъдат намалени

  В първия уикенд от новия месец очакването за лятна почивка става все по-осезаемо. Един от големите въпроси – за цената на чадърите по родното Черноморие, получи точни отговори в лева – от нула до осем, показва проверка на Нова телевизия.

  По Северното Черноморие сянката варира от нула до шест лв. За това лято всеки концесионер е преценил с колко цените да бъдат намалени.

  „Имаме най-различни варианти. Например в „Албена” чадърите и шезлонгите са по 1 лв., което е 90 % намаление от стандартната цена. На „Златни пясъци” намалението е около 50%, т.е. шезлонг – 6 лв. и чадър отново 6 лв.”, каза проф. Стоян Маринов, член на УС на Варненската туристическа камара.

  А от бранша са категорични, че плажовете са напълно изрядни за сезона. Туристите също смятат така. С отпадането на част от противоепидемичните мерки плажовете по Северното Черноморие вече се радват на туристи.

  На юг, в „Слънчев бряг” цените на плажните принадлежности са с 50% по-ниски в сравнение с упоменатите цени в концесионния договор. На север от мостика цената е 4,50 лв. От другата страна, на централния плаж в курорта, цената е с 50 стотинки по-висока. „Вече подписахме за „Слънчев бряг”. Цената тази година ще е намалена с 50%. Тоест, услугата ще струва 5 лв.”, обясни Кирил Спасов, представител на концесионера.

  На плажа вече са осигурени спасителни двойки, медицинско обслужване, ежедневно почистване и дезинфекциране.

  В Равда и Несебър, цената остава същата – по 8 лв. за чадър и за шезлонг. В Поморие ни посрещат табели с цени на сянката по 5 лв.

  За комплект плажни принадлежности на южния плаж в Поморие това лято трябва да отделим сумата от 15 лв.

  На плаж “Бургас-север” за втора поредна година концесионерите са избрали да предлагат напълно безплатно ползване на чадъри и шезлонги. „Готови сме. Имаме зони с разположени чадъри, с плажни принадлежности”, обясни концесионерът на плажа Симеон Цветков.

  На плажа в Крайморие това лято цената на сянката ще е намалена с 50 %. За чадър и шезлонг ще се плаща по 5 лв., а шалтета и масички ще са бонус към комплекта.

  В Созопол цената остава така, както е заложена в договора. „Тази година на централния плаж плажните принадлежности ще са 7 лв. на брой. Това е цената, която е спечелена по концесионен договор. За всички плажове самата икономическа обосновка е много различна”, заяви Кирил Спасов, представител на концесионера.

  На договорна цена ще работи концесионерът на плаж „Приморско-юг”. Там чадър и шезлонг ще се предоставят срещу 7 лв.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg