• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Ива Митева: Отказът за доставка на допълнителни машини е извиване на ръце
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Председателят на 45-ото Народно събрание засега не знае дали отново ще е кандидат-депутат

  Отказът на „Сиела-Норма“ да достави допълнителни машини за изборите при заложената цена от 6,5 млн. лв. е опит за извиване на ръце. Това заяви в първото си телевизионно интервю председателят на 45-ото Народно събрание Ива Митева.

  Митева се надява ЦИК да разбере истината относно цената на допълнителните машини за предстоящия вот и защо фирмата доставчик „Сиела норма“ е отказала осигури поръчаните бройки при заложената цена от 6,5 млн. лева. По думите ѝ поръчаните машини за предишните избори са стрували 43 млн., а цената е определена Министерския съвет.

  „Никой не знае как се е стигнало до тази цена. ЦИК просто е подписала един договор и е гласувала тази цена. Разбирам, че дори самите представители на „Сиела“ не могат да обяснят как се е стигнало до тази цена. (…) Според мен това е едно извиване на ръце от фирмата, защото е ясно, че първите машини са доставени от тях и е нормално и останалата част да се достави от тях“, уточни Митева.

  Пред БТВ тя разказа, че дисертацията ѝ за смесената избирателна система е научно изследване и то няма нищо общо с политиката. Допълни, че листите на „Има такъв народ“ все още не са готови и тя не знае дали ще бъде част от тях за предстоящите избори. В труда си тя предлага 1/3 от депутатите да се избират мажоритарно, останалите 2/3 – пропорционално, с кандидатски листи и преференции – идея, която значително се разминава с тезите на нейната партия ИТН.

  Като част от гражданската квота на политическата сила, Митева добави, че не знае как ще бъдат подредени листите и дали ще участва в тях. Ако бъде поканена – ще се включи.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg