• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Варненският Общински съвет възобновява присъствените си заседания
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Представителите на местния парламент се връщат в зала „Пленарна“ на 15 юни

  Варненският Общински съвет възобновява присъствените си заседания. Съветниците, които през последните осем месеца заседаваха онлайн, се връщат в зала „Пленарна“ на Община Варна в 9:00 часа на 15 юни, за когато е насрочена следващата сесия на местния парламент.

  Седемнадесетото заседание от началото на мандата ще се проведе при спазване на всички противоепидемични изисквания в съответствие с издадени заповеди. То ще може да се проследи и онлайн през YouTube канала на институцията .

  В предварителния дневен ред са включени 12 точки . Една от тях е вземане на решение за осигуряване на финансиране за основен ремонт и реконструкция на съществуващи трибуни – югоизток, тоалетни, тренировъчни писти и терен на стадион „Спартак“. Съветниците ще решат също дали да бъдат отпуснати средства за цялостен ремонт на теренната настилка на стадион „Локомотив“.

  На обсъждане и гласуване ще бъде подложено участието на Варна в процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Нова дългосрочна грижа за възрастните и хората с увреждания – Етап 2“, осигурена по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. По този проект общината може да получи близо 670 000 лв. за разкриване на две нови социални услуги за хора с деменция.

  Съветниците ще разгледат и предложение за увеличаване на капитала на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания – Варна. Те ще решат също дали да одобрят няколко подробни устройствени планове в различни части на града.

  Отпускането на еднократни помощи на социално слаби варненци и на хора със здравословни и репродуктивни проблеми също е включено в дневния ред на предстоящото заседание.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg