• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  До 10 юни набират документи за преброители във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Нужни са 400 допълнителни преброители и контрольори

  НСИ търси за Варна 400 допълнителни преброители и контрольори. Най-голяма е необходимостта в район „Приморски“, където общият брой, необходим за нормалното протичане на преброяването, е 2 000 души, съобщават от пресцентъра на Националния статистически институт. Преброяване 2021 ще се проведе от 7 септември до 3 октомври, ще е последното, в което ще участват и преброители. В бъдеще най-голямото статистическо изследване ще се провежда електронно и по административни източници.

  Всеки, който желае да стане преброител или контрольор, трябва да подаде документи в общината до 10 юни. Ставките за преброен човек или жилище са публикувани на интернет сайта на преброяването – www.census2021.bg, и са три пъти по-високи от прилаганите при преброяването през 2011 година.

  Преброителите ще бъдат проверени служебно за чисто съдебно минало, ще бъдат обучени и ще получат необходимите материали. Баджовете ще бъдат показани в последния момент.

  При предишното преброяване през 2011 г. електронно се преброиха 42% от хората в ситуация, в която достъп до интернет имаха 56 на сто. В момента достъп до интернет имат 70 процента от населението, затова и очакванията са над 60% от българите да попълнят сами електронната карта.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg