• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Васил Божков: Минеков да продължава да се навежда и да се наслаждава
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  На държавна хранилка хората се променят коренно, предупреди бизнесменът

  Моите уважения към скулптора Минеков, а към министър Минеков – да продължава да се навежда и да се наслаждава, написа във Фейсбук Васил Божков по повод вчерашната пресконференция на министъра на културата Велислав Минеков, който го обвини в корупция.

  „Уважавам хората на изкуството. За съжаление, когато се закачат на държавната хранилка, те се променят коренно. Професор Минеков от протестър и борещ се против #хунтата и Гешев изведнъж реши, че е част от „управляващия елит”. Започна да защитава тези, срещу които до вчера протестираше“, предупреждава включеният в американските санкции Васил Божков, който се укрива в Дубай. В България той е обвинен в извършването на 19 престъпления.

  „Десетки години върша работата на държавата – събирам и спасявам културно-историческото наследство на България. Тази дейност министър Минеков обяви за „престъпна”. В другите държави за такава дейност дават медали“, изтъква Божков. В заключение той призовава последователите си да бъдат смели и да се запознаят с историята на колекцията му.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg