• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Кралев с отлични отзиви за европейското по художествена гимнастика във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Сигурен съм, че и за световното през 2022 г. ще покажем българския стандарт в организацията на големи първенства, подчерта той

  Изключително удоволствие за мен бе да видя на живо невероятното начало на европейското първенство по художествена гимнастика във Варна, написа в профила си в социалните мрежи доскорошният министър на младежта и спорта Красен Кралев.

  Ансамбълът ни за девойки Александра Василева, Камелия Петрова, Сузан Пуладиан, Кристиана Дойчева, Гергана Трендафилова и Мария Стаменова съумя да спечели три сребърни медала, като бе изпреварен само от този на Русия. Нещо, което не се бе случвало от повече от 20 години на това ниво, което гарантира бъдещето на един от основните за България спортове.

  “Специални поздрави за старши-треньора Вяра Ваташка, за нейният помощник Цветелина Найденова и президента на федерацията Илиана Раева.
  По време на откриването успях да разговарям с много от гостите на първенството, които са очаровани от организацията, както и условията, които предлага моят роден град. За това специални поздравления за Минко Христов и неговият екип от Двореца на културата и спорта”, допълва Кралев.

  “Горд съм, че през последните години, благодарение на усилията на правителствата на ГЕРБ успяхме да направим много за осъвременяването на спортната база не само за художествена гимнастика, но и за други спортове от които чакаме медали в Токио, като борба, вдигане на тежести и други. Започнахме и програмата за физкултурните салони в училищата. Защото от тях ще дойдат следващите ни големи спортисти”, подчертава доскорошният министър на младежта и спорта.

  “Работихме много с Илиана Раева и БФХГ, за да спечелим това домакинство. За кратко време успяхме да вземем домакинствата на световно и европейско първенство в този спорт, а ни предстои още едно първенство на планетата през 2022 г. Сигурен съм, че отново ще покажем българския стандарт в организацията на големи първенства. Защото българите можем!”, завършва Кралев.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg