• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Експертиза: Кристиан Николов е употребил три вида наркотици преди да удари колата на Милен Цветков
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Днес беше разпитана и сестрата на Кристиан Николов

  Започнаха разпитите на вещите лица по делото за смъртта на журналиста Милен Цветков. Заради намерените наркотици в кръвта му, високата скорост и липсата на спирачен път, въпреки червения светофар, прокуратурата обвини Кристиан Николов, че умишлено е причинил смъртта на телевизионния водещ, съобщава БНР.

  Според приета днес химическа експертиза 23-годишният младеж е ударил автомобила на телевизионния водещ под въздействието на три вида наркотици.

  След разпита на експертите адвокатът на семейството на Милен Цветков – Менко Менков коментира:

  „Беше разбита на пух и прах защитната теза, че е било възможно тези наркотични вещества да са приети чрез случайна употреба на „Йегермайстер“, в който някой, без да знае подсъдимият, може да е сложил наркотично вещество или чрез паста, специална, успокоителна за зъби, или чрез чай, какъвто той бил употребявал, каквато беше тезата в досъдебното производство в обясненията, които е дал и показанията на брат му, на сестра му, както и на един от другите свидетели, които са присъствали на празненството преди катастрофата“.

  По време на днешното заседание е била разпитана и сестрата на Кристиан Николов, съобщава „24 часа“.

  Кристиан се обадил на сестра си Анна след катастрофата навръх Великден миналата година. В телефонен разговор, той ѝ обяснил, че е претърпял ПТП, оказал е първа помощ на другия водач, а след това линейката го откарала в болница.

  Анна Николова не бе разпитана до сега, тъй като тя се намираше в Германия, където учи и работи.

  Делото продължава утре с приемането на още експертизи.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg