• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Росица Кирова: Решението да се спре тунела под „Петрохан“ ще бъде отменено
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Няма да допуснем да се гаврят със Северозапада, предупредиха от „Единни за промяна“

  Днес министърът на околната среда е обявил, че ще отмени решението си, с което спря проекта за тунел под Петрохан и ОВОС-а, написа във Фейсбук Росица Кирилова, лидер на „Единни за промяна“ и кандидат-депутат от ГЕРБ.

  „Успяхме, приятели! Благодаря на всеки един от вас за подкрепата и готовността да отстояваме Видин и региона. В резултат на обявения протест на гражданите от Видин, Монтана и Берковица, изпратените писма, жалбата и проведените разговори с областния управител тук, решението ще бъде отменено“, окуражава членовете на „ Единни за промяна“ Кирилова.

  По думите ѝ не е нито е трудно, нито е невъзможно да се отстояват граждански права.

  „Достатъчно е да бдим и да не допускаме да се самозабравят. И няма значение назначени или избрани са, политиците трябва да са убедени, че никога повече няма да допуснем да се гаврят със Северозапада. Това приключи с първия протест през 2018та! И никой няма да бъде пощаден ако постави партийните си и лични цели над тези на региона ни“, предупреждава Кирилова. Тя обявява все пак протестна готовност, ако обещанията на властимащите не бъдат спазени.

  „Тунелът и пътят са нашата кауза и никой не може да ни спре да ги отстояваме“, ангажира се Кирилова.

  „Единни за промяна“ заплашиха да блокират Петрохан и Е-79 до отмяна на решението на екоминистъра за спиране на процедурата по ОВОС на прединвестиционното проучване на трасето на тунела под Петрохан.

  По темата се ангажира и бившият председател на Народното събрание и народен представител от Видин Михаил Миков, който обяви, че е подготвил жалба до Върховния административен съд срещу решението на служебния министър на околната среда и водите Асен Личев.

  „Решението не е обосновано“, настоя Миков и призова темата да не се използва в започващата предизборна кампания.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg