• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  ЕБВР дава 60 млн. евро на „Еврохолд” за купуването на ЧЕЗ
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Застрахователният холдинг обяви, че се е възстановил от ковид кризата

  Европейската банка за възстановяване и развитие /ЕБВР/ обяви, че ще предостави 5-годишен заем в размер до 60 млн. евро на застрахователния холдинг „Еврохолд” за покупката на доставчика на ток „ЧЕЗ Груп”. Сделка с ЧЕЗ е на стойност 335 млн. евро и трябва да завърши до края на юни. Част от средствата от заема на ЕБВР ще бъдат използвани за надграждане на електроразпределителя, който „Еврохолд” ще придобие, се казва в изявлението на банката.

  Застрахователният холдинг вече обяви в края на май, че пуска на Българската фондова борса нови над 79 млн. броя акции, с които очаква да увеличи капитала си със 100 млн. евр. Емисията е от 79 010 240 броя обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции, всяка от които с право на един глас в общото събрание на акционерите, право на дивидент и право на ликвидационен дял, съразмерни с номиналната стойност на акцията. Номиналната стойност на една акция е 1 лев, а емисионната – 2.50 лв. Записването на акции от увеличението ще се случва от 9 до 25 юни.

  През март холдингът съобщи, че е осигурил за сделката с ЧЕЗ и 26 млн. евро дялова инвестиция от базирания в Люксембург инвестиционен фонд – GEM Global Yield LLC SCS. В края на май холдингът обяви още, че е възстановил финансовите си резултати от преди ковид кризата и отчете приходи от близо 421 млн. лв., колкото бяха и преди година.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg