• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Варненски студенти спечелиха състезанието по приложна електроника на НВУ
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit  Студентите от Техническия университет във Варна Богдан Генов и Радослав Костов спечелиха финалната част на състезанието по приложна електроника, което се проведе в Националния военен университет „Васил Левски“.

  Второто място спечели отборът на факултет „Общовойскови“ на Военния университет – курсант старшина Емил Иванов и студентката Йоана Илиянова.

  Състезателите на факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ курсант старшина Ангел Мацурев и курсант сержант Иван Радев в Шумен се класираха трети. Четвърти са представителите на Военновъздушното военно училище „Георги Бенковски“ курсантите Димитър Калъчев и Атанас Тодоров.

  Радослав Костов е победител и в индивидуалната надпревара. Втори е Богдан Генов, а на трето място комисията класира е курсантът от НВУ Емил Иванов.

  Военният университет домакинства финала на състезанието за шести път. Тази година в надпреварата участваха курсанти и студенти от двата факултета на НВУ, от Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия и Техническия университет във Варна.

  „Състезанието започва винаги с вътрешен кръг, който се провежда в съответното висше училище. На финала идват по двама състезатели, които работят и индивидуално, и отборно. Всеки трябва да направи макет на устройство, което има сирени и светодиоди и се очаква те да заработят“, обяснява организаторът на състезанието гл. ас. д-р инж. Николай Долчинков, преподавател в катедра „Защита на населението и инфраструктурата“ в НВУ. След това уточнява, че състезателите получават всички елементи за макетите накуп и трябва да си ги разделят според задачата, която изпълняват. Когато са готови, е нужно да опишат работата си и да обяснят които елементи са били излишни. Комисия проверява и оценява работата, включително и това как участниците са почистили работното си място.

  Победителите получиха ваучери за електронни компоненти от „Елимекс“ ЕООД и грамоти.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg